در روزهایی قرار داریم که همه اعضای خانواده بیشتر اوقات خود را در منزل هستند و ایام نوروز پیش رو که شاید مانند هر سال خبری از دید و بازدیدهای گاه و بیگاه نباشد و در شبکه های اجتماعی و در کل اینترنت، پر شده ازاخبار کرونا، احتمالا ادم ها بیشتر کلافه می شوند.
بازهای بردگیم و رومیزی، می تواند خانواده ها را گرد هم جمع کند و علاوه بر تقویت قدرت فکر و حافظه، به افزایش روحیه و بالارفتن نشاط و شادابی در خانه و بین اعضای خانواده بیانجامد.
شما میتوانید با کمی ذوق و خلاقیت، این روزها را به ماندنیترین روزهای زندگیتان تبدیل کنید. برای این کار لازم است چند بازی دورهمی خانوادگی هیجان انگیز انتخاب کرده و بقیه را هم دور خود جمع کنید.اگر کسانی که با شما بازی میکنند مانند شما ذوق داشته باشند، هیجان و شادی ناشی از این بازیها چند برابر میشود. برای همین انجمن بازیهای فکری؛ فهرستی از بازی های دورهمی تهیه کردهایم که شما میتوانید از بین آنها چند بازی و یا همه را انتخاب کنید!
دوز بازی:
یکی از محبوب ترین بازی های دوران پدران و پدربزگ ها، دوزبازی با استفاده از نخود و لوبیا و سنگ بوده است. در این بازی یک صفحه مانند زیر که بر روی یک برگه کاغذ، قابل طراحی است میکشیم. هر فرد ۱۲ مهره دارد که رنگ یا شکل آن با حریف متفاوت است.
هر فرد در نوبت خود می بایست یک مهره را بر روی خانه های مشخص شده قرار دهد، در صورتی که یکی از بازیکنان بتواند سه مهره از مهره های خود را در یک راستا قرار دهد، اعلام دوز میکند و بازیکن مقابل موظف است یکی از مهرهای دست خود رو حذف کند. این بازی تا زمانی ادامه می یابد که یکی از بازیکنان مهره ای برای دوزشدن نداشته باشد که در این صورت حریف او برنده بازی است.
معرفی بازی های دورهمی Insider :
یک بازی گروهی و خلاقانه ژاپنی که با تغییر بازی معروف 20 سوالی طراحی شده است.
بازی بیست سوالی با حال و هوای جاسوسی!!
بازی دو بخش دارد پیدا کردن کلمه مورد نظر و مرحله دوم شناسایی جاسوس بازی…
نحوه اجرای بازی :
به تعداد نفرات کارت (کاغذ کوچک) تهیه می شود.
یک نفر به عنوان اوستا انتخاب شده و کلمه ای (شی ، اسم و …) را روی یکی از برگه ها نوشته و مابقی را خالی گذاشته و سپس برگه ها را پخش می کند.
به این ترتیب یکی از افراد نام کلمه را می داند که جاسوس بازی می شود.
همه افراد باید در مدت 2 دقیقه با سوال و جواب (بله و خیر مانند 20 سوالی) از اوستا کلمه را بیابند،
جاسوس هم باید با سوالاتش به نحوی که شناخته نشود به دیگران کمک کند تا کلمه را بیایند.
در مدت زمان تعیین شده:
- اگر کلمه پیدا شود:
حالا نوبت پیدا کردن جاسوس است که اوستا و دیگران باید با نظر سنجی و گفتگو جاسوس را بیایند.
اگر جاسوس پیدا شد ، جاسوس یک امتیاز منفی می گیرد ، در غیر اینصورت جاسوس برنده است.
- اگر کلمه پیدا نشود؛
اوستا برنده است و جاسوس به علت کمک نکردن به دیگران یک امتیاز منفی می گیرد.