نشست خبری جشنواره ملی اتاق فرار با نام «رازگشا» سهشنبه ۳۰ دیماه برگزار شد. در این نشست مسیح خدابخشیان نماینده انجمن بازیهای فکری وزارت ورزش، حامد حسینی نماینده شورای نظارت بر اسباببازی کانون پرورش فکری و مسعود حسنلو نماینده سازمان تبلیغات اسلامی و دبیر جشنواره حضور داشتند.
در ابتدای نشست، حسینی درباره تاریخچه اتاق فرار در جهان، اظهار کرد: این بازی از سال ۲۰۰۷ در ژاپن شروع شد و بعد در سال ۲۰۱۱ وارد اروپا شد، در کشور ما هم از سال ۹۵ وارد شد، به طوری که در حال حاضر تنها در شهر تهران، نزدیک به ۸۰ مجموعه و بیش از ۱۵۰ اتاق وجود دارد.
حسنلو، دبیر جشنواره، در این نشست گفت: جشنواره رازگشا با مسئله اصلی بازیهای معما محور و به صورت خاص در گام اول با موضوع ایدهپردازی و طراحی اتاق فرار شکل گرفته است. مخاطب اصلی ما همه کسانی هستند که به این سرگرمیها علاقه دارند و به دنبال فرصتی میگردند تا توانائیهای خودشان را در حوزه طراحی و البته در مراحل بعد، راهاندزی اتاق فرار به نمایش بگذارند.
او درباره ارسال آثار به جشنواره اظهار کرد: دبیرخانه جشنواره رازگشا از اول بهمن به صورت رسمی شروع به کار خواهد کرد، علاقهمندان در این حوزه میتوانند ایدهها و طرحهایی خود را ارسال کنند و تا ۱۵ اسفندماه مهلت ارسال آثار وجود دارد. طرح ها و ایدههای ارسال شده در دبیرخانه و هیأت داوران جشنواره ارزیابی میشوند و نفرات برگزیده معرفی میشوند.
جوایز پیشبینی شده برای برندگان این جشنواره شامل ۱۰ میلیون تومان برای نفر اول به همراه امکان اجرای طرح برگزیده، ۷ میلیون تومان جایزه برای نفر دوم و ۵ میلیون تومان جایزه برای نفر سوم به همراه استفاده حمایتهای اعتباری سازمانهای مختلف است. همچنین برگزیدگان تا ۱۰ نفر امکانات ویژه اعتباری مختلف در قالب باشگاه ویژه رازگشا در اختیارشان قرار خواهد گرفت.
خدا بخشیان، نماینده انجمن بازی های فکری در ادامه این نشست گفت: این جشنواره حقیقتاً کمک میکند تا کسانی که شناخت کامل و جامعی به اتاق فرار ندارند آن را بیشتر بشناسند و بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند. کسانی که در حوزه کسبوکار اتاق فرار هستند فرصت خوبی برایشان محیا خواهد شد. احساس میکنم طرحهایی که به عنوان ایده و طرح اتاق فرار به جشنواره ارسال شود قابل تأمل خواهد بود.
حسینی، نماینده شورای نظارت بر اسباب بازی نیز درباره مخاطبان اتاق فرار گفت: اتاق فرار در سالهای اخیر مخاطبان خاص خود را داشته است که البته با ترویج این سرگرمی توسط سازمانهای فرهنگی، میتوان به رشد مخاطب این حوزه کمک کرد.
حسنلو همچنین در انتهای نشست از نهادهای مختلفی نظیر شورای نظارت بر اسباب بازی کانون پرورش فکری، انجمن بازیهای فکری فدراسیون ورزشهای همگانی، سازمان تبلیغات اسلامی، مرکز توسعه فعالیتهای فرهنگ بنیان، صندوق پژوهش و فناوری سپهر، صدا و سیما که در برگزاری این جشنواره همکاری و مشارکت داشتهاند تشکر به عمل آورد و از حمایت نهادها و مجموعههای دغدغهمند در این حوزه استقبال کرد.
«جشنواره رازگشا» رقابتی جذاب، جدید و هیجانانگیز برای تمامی علاقهمندان به بازی و سرگرمیهای نوین است. علاقه مندان به شرکت در این جشنواره میتوانند با مراجعه به سایت razgosha.ir از شرایط و قوانین شرکت در این جشنواره با خبر شوند.